A komposztálás megismertetése Bodajk lakosságával – KEOP-6.2.0/A/11-2011-0272

Örömmel értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy Bodajk Város Önkormányzata KEOP-6.2.0/A/11-2011-0272 azonosítószámmal eredményes pályázatot nyújtott be a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség képviseletében az Energia Központ Nonprofit Kft. által a 2011. évben meghirdetett „Fenntarthatóbb életmódot és fogyasztási lehetőségeket népszerűsítő, terjedésüket elősegítő mintaprojektek” című pályázati kiírásra.
A projekt keretében az önkormányzat összesen 150 családot vont be a programba. A résztvevők egy 600 literes műanyag komposztálót kaptak térítésmentesen, cserébe vállalták, hogy ha lehetőségük engedi, akkor 5 évig komposztálni fognak.
A programhoz jelentős szakmai segítséget nyújt a Fúzió Egyesület. A program kezdetén mindenkinek kötelezően részt kellet venni egy képzésen, ahol elsajátíthatták a komposztálás alapjait. Egy színes kiadvánnyal, weblappal és oktatófilmmel segíti az önkormányzat a sikeres komposztálást. Nagyon fontos eleme a projektnek a szakmai segítségnyújtás, tehát a résztvevőknek lehetőségük lesz napi szinten konzultálni egy nagy tudású komposztmesterrel, aki segít átvezetni a nehézségeken.

Technikai információk, szakmai segítségnyújtás: bodajk@komposztaljunk.hu

free blog themes